Säffle - TIF

Andra seriematchen gick ju bättre än väntat iallafall. Sist vi spelade mot Säffle, för ca 2 månader sen, så fick vi stryk med 8-0, har aldrig varit med om det förut, så jag var inte så taggad inför den här matchen, visserligen var det Säffle U vi mötte i träningsmatchen, men hur stor skillnad skulle det kunna vara? Tänkte jag...

Här har ni referatet iallafall:

Andra matchen för säsongen och det blev en riktig KNOCKOUT som TIFs damer delade ut! 2-9 skrevs slutresultatet till efter 90 minuter dominans!

Avsparken sker och lagen börjar känna på varandra lite, men efter fem minuter tyckte vi att de räckte, Stina får bollen i straffområdet och spelar in bollen till Emma Syversen som vi valt att spola om till forward och gör inga som helst misstag utan placerar in bollen högt i mål! Skönt med ett tidigt mål då vi dom senaste matcherna har slitit med att få in den i nätmaskorna! Men de verkade inte tjejerna bry sig om idag utan mittfältsdirigenten Julia Hansson vinner en närkamp med en motståndare driver mot mål och ostörd placerar Julia enkelt in bollen till 0-2, och då kändes det verkligen hos oss tränare att denna matchen var helt enkelt vår match idag! Och de fortsätter! Fia får tag i bollen på mitten och kör slalom genom Säffles spelare och väljer sedan att slå en utmärkt genomskärare som Kajsa löper perfekt på och nyper till en vrist på ett tillslag och den seglar över målvakten som touchar lite på den men går in och blir ett snyggt mål! Lika bra att vi fortsätter med målen, Fia får ännu en gång boll på mitten och slår den i djupet på Julia E, Julia tar emot på ett och nyper till, bollen ser ut att gå utanför målet och de verkar målvakten tro också men den skruvar sig in i närmaste hörnet och 0-4 har vi redan efter 30 minuters spel!
Fia är inte klar med sina assist för dagen, utan hon vill göra ett hattrick i assist, hon går förbi flera ännu en gång och serverar "top-scorern" Emma Syversen som än en gång placerar den i mål! 0-5 innan domarn blåser för halvtid, och vi tränare kan knappast vara nöjdare än vi va då efter den halvleken, den innehöll de mesta, fina kombinationer, utmärkt försvarsspel och framförallt snygga mål! Vi gör oss redo för nästa halvlek och vi hade inget att säga förutom att vi skulle fortsätta i samma spår som vi gjorde i första!

0-6 kommer omgående då vi tappar bollen i Säffles straffområde men Emma S går in med full kraft och får med sig både spelare och bollen innan hon serverar Fia som välförtjänt och resolut dunkar in bollen i mål! Vi fortsätter alltså äga matchen och vi skapar flera lägen! Stina vinner bollen på mitten under ett uppspelsförsök från motståndarna och spelar bollen till Fia som vänder om och visar sen hela Sporthälla vilken härlig tempoväxling hon besitter och spurtar förbi sista försvararen och mycket mycket kyligt lägger bollen i motsatt hörn för målvakten! 0-8 kommer även nu tack vare Stina, försvararen i Säffle försöker täcka ut bollen till inspark men råstarke Stina trycker bort henne och avancerar mot mål och tittar upp och ser Emilia komma på bakre stolpen och får en fin passning som Emilia utan nån som helst osäkerhet placerar den i målet! Laget är i en fin målform denna matchen och väljer att göra ett till! Emma Syversen ville starta målskyttet och även avsluta det, Emilia gör en briljant nertagning och slår bollen på nästa tillslag till Emma som väljer att pressa skottet direkt med bredsidan och får en riktig fin skruv som knorrat sig på högersida av målvakten men sätter sig i vänster hörn! En av matchens snyggaste spelsekvenser! Men trots att Säffle släppt in 9 mål så ger dom inte upp, dom kommer på ett anfall och kommer med en bra avslut som Marie gör en jätteräddning på men tappar dessvärre luften och blir liggande så en Säffle spelare kan lägga in den i öppet mål, synd för Marie då hon var värd att hålla nollan! Och Säffle får till ett mål till trots för övrigt ett utmärkt försvarsspel från Töcksfors sida! Men Marie är även på denna men den styrs till en framrusande Säffle spelare som får snygga till siffrorna till 2-9! Domaren blåser av matchen och segern var både stor och vår!

Väldigt skönt att få en sådan match där allt går våran väg, tror att tjejerna verkligen behövde detta och stämningen blir alltid skyhög efter sådana vinster! Hela laget ska ha ett stort beröm men vi vill ge ett extra STORT plus till Kajsa Eriksson, Johanna Ohlson och förstås tremålskytten Emma Syversen!
Och så vill vi bara tillägga att denna matchen var helt "NAIJS"